Founder Story

Berättelsen om hur Croisette skapades 

Idén bakom Croisette föddes ur hur fastighetskonsulter egentligen borde arbeta: klara incitament, öppenhet och ödmjukhet, såklart tillsammans med god kunskap. Lokalt, regionalt och nationellt tankesätt, som sedermera blivit internationellt. Lagarbete. Om en affärsmodell genomsyras av incitament som går från kund, till företag, till medarbetare så borde tillväxt stimuleras. Det var tesen. 

160115_2157_croisette-1-1

Mitt namn är Per Svensson, född år 1990 i Malmö. Vid 11 års ålder startade jag mitt första bolag, då inom e-handel rörande ishockeyutrustning. 2015 startade jag dock det absolut största jag gjort - ett bolag som idag skapar sysselsättning för snart 300 personer i Norden. Innan Croisette, började min fastighetskarriär på Datscha, övergick till Newsec och efter det var det dags. Jag visste nog inte så mycket om hur, eller varför, fastighetsmarknaden såg ut som den gjorde när jag startade Croisette, men jag visste hur den borde se ut.  

Vid Croisettes startskott var min uppfattning att Skåne på tok för länge varit ingenmansland i konsultvärlden. Tack vare det fanns det också en möjlighet att bli först att vara rikstäckande, fast på riktigt. Det var till en början en del människor som inte förstod vad Croisette skulle göra annorlunda och vad som skulle få oss att lyckas. Det var, och är fortfarande, även många som undrar varför jag valde just rosa som bolagsfärg, en detalj som är rätt svår att missa om man vet vilka vi är. Jag svarar alltid, - “För att rosa symboliserar att allt är möjligt.

 

Till de som inte förstod vad Croisette skulle göra annorlunda, förklarade jag att vi kommer bygga upp ett tjänsteutbud av kvalitativa produkter, och att vi är helt säkra på att kvalitativt arbete och långsiktighet tillsammans med en hög prestationsnivå och nytänkande, kommer tillföra marknaden mycket av det som idag saknas. Både beträffande transaktionsrådgivnings-, värderings- och uthyrningsuppdrag. Uthyrningsverksamhet av kommersiella lokaler och kontinuerlig värdering av fastigheter är i längden en förutsättning för att med rätt precision kunna bedöma marknadshyror, direktavkastningsnivåer och trender, vilket är de parametrar som krävs för en väl fungerande transaktionsverksamhet. Vi kommer därför att vara det heltäckande konsultbolaget inom fastighetsbranschen i Öresundsregionen (inledningsvis) präglat av entusiasm, långsiktighet och stort kunnande inom våra tre verksamhetsområden. De tre verksamhetsområdena vi hade när vi en gång började har idag vuxit till sju  affärsområden. Vårt fokus som då var på Öresundsregionen har idag blivit större delen av Sverige samt Island, Danmark och Finland.

ps_croisette-kopia-2

Koncernen ägs till största del och kontrolleras av mig. Som passiva minoritetsägare och finansiärer fick jag dag 1 med mig Jacob Karlsson AB och Erik Selin Fastigheter AB, som ägs av Jacob Karlsson respektive Erik Selin, två stora källor till inspiration. År 2021 valde jag även att göra min trogna kompanjon Peter Bergquist till vice VD och delägare då han spelat en avgörande roll för bolagets framgångar sedan start. 2023  förvärvade Knight Frank Jacob Karlssons andel  i bolaget.

 

Några av de milstolpar vi nått under resans gång är dels när vår tillväxt på 781% från år 2015 till 2019 som gav oss vinsten i Årets Gasell Skåne 2020. Tack vare mina fantastiska kollegor på Croisette utnämndes jag även till vinnare av priset Årets Näringslivsrookie i Malmö 2020 och stod nominerad som Årets Tillväxtentreprenör 2020. År 2020 blev även året för starten av vår internationella expansion och nu har vi officiellt börjat resan mot Croisette World Take Over. Visionen av att allt är möjligt står jag fast vid och mitt mål är att vi ska bli världens största fastighetsrådgivare, en resa som påbörjats men med massvis av hårt arbete kvar.  

 

2022 köpte Croisette upp mäklarkedjan Våningen & Villan och tog klivet in på den privata marknaden. Croisette blev därmed den första svenska kommersiella fastighetsrådgivaren att bryta mark inom privat sektor.

entreprenor_croisette_03-1

Hör av dig!

Vet du redan vad du söker? Vill du ha rådgivning?

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig!